onload="menu('start')"
 
 

titel

Beste plantenliefhebber,

De voorbije winter was behoorlijk nat, en grote vorstperiodes bleven uit. We verlangen met z’n allen naar een mooie lente, waarin we volop kunnen genieten van de bloembollen die we hebben geplant en die grote verwachtingen scheppen. Elk jaar testen we er een aantal die we dan wel of niet aanbieden in ons assortiment bloembollen eind september. Naast epimediums zijn bloembollen onze tweede passie en we gaan daarmee ons 10e seizoen in.
Bloembollen, vaste planten en heesters zijn dé gedroomde partners, ze vullen elkaar perfect aan en nemen weinig ruimte in. Denk maar aan de combinatie van Cornus ‘Winter Beauty’ met Fritillaria, vogelmelk tussen Hosta’s en Alliums tussen hogere grassen.  Wie regelmatig een bezoekje brengt, zal hier zeker ideeën opdoen voor eigen tuin.

foto kwekerijOok de Epimedium collectie groeit gestadig aan, dank zijn collega kwekers zoals Thierry Delabroye, een meester in het kruisen van de mooie elfenbloemen. We hebben ook een aantal nieuwe soorten op komst van Jan Greep uit Arnhem die mij zijn collectie heeft toevertrouwd, waarvoor oprechte dan. Het vermeerderen van de niet bodembedekkende soorten gaat traag, vandaar er soms enkele jaren over gaan alvorens we genoeg planten hebben om de verkoop ervan te starten.

 


Wij hebben ondertussen onze lijsten bekeken en een aantal nieuwere soorten opgenomen, waarvan we de kweekplanten reeds hebben geëvalueerd en goed bevonden. Dit houdt natuurlijk in dat we een gelijk aantal soorten weer schrappen op onze lijsten, soorten die minder gevraagd worden of die toch niet het succes hadden waarop we hadden gehoopt. Wat de in vitroplanten betreft, moeten we afwachten, we leveren ze onder voorbehoud dat de kweek slaagt in de labo’s.


foto kwekerij


De kwekerij is enkel gericht op particuliere verkoop. Daar wij zeer veel van onze planten zelf scheuren en stekken en meestal in niet al te grote hoeveelheden zijn niet alle planten op hetzelfde moment beschikbaar. Komt U van ver voor een bepaalde plant, stuur dan vooraf een mailbericht of een telefoontje om teleurstellingen te vermijden. Onze planten worden opgepot in goede potgrond voorzien van de nodige voeding. Gedurende het seizoen wordt er verpot indien nodig. Daarom kan het gebeuren dat de prijzen van de planten in de loop van het seizoen worden aangepast, en worden er in deze plantenlijst geen prijzen vermeld.