onload="menu('start')"
 
 

titel

Beste plantenliefhebber,

Het vroor hier vandaag tot -8 °C, een perfect weertje dus om de nieuwe cataloog eens door te nemen. Nadat we vorige jaar zo’n 3500 planten verloren hadden, door het slechte weer, hopen we dat komend voorjaar wat milder zal zijn voor onze planten. Er staan reeds vele zaaipotten klaar met nieuwe en gekende soorten, sommigen gekiemd, andere niet, zij wachten het warmere voorjaar af om hun kopje boven te steken. Wij hebben ondertussen onze lijsten bekeken en een aantal nieuwere soorten opgenomen, waarvan we de kweekplanten reeds hebben geëvalueerd en goed bevonden.

foto kwekerijDit houdt natuurlijk in dat we een gelijk aantal soorten weer schrappen op onze lijsten, soorten die minder gevraagd worden of die toch niet het succes hadden waarop we hadden gehoopt. Wat de in vitroplanten betreft, moeten we afwachten, we leveren ze onder voorbehoud dat de kweek slaagt in de labo’s.
De kwekerij is enkel gericht op particuliere verkoop. Daar wij zeer veel van onze planten zelf scheuren en stekken en meestal in niet al te grote hoeveelheden zijn niet alle planten op hetzelfde moment beschikbaar. Komt U van ver voor een bepaalde plant, stuur dan vooraf een mailbericht of een telefoontje om teleurstellingen te vermijden. Onze planten worden opgepot in goede potgrond voorzien van de nodige voeding. Gedurende het seizoen wordt er verpot indien nodig. Daarom kan het gebeuren dat de prijzen van de planten in de loop van het seizoen worden aangepast, en worden er in deze plantenlijst geen prijzen vermeld
.

 


Naast de epimediums, is onze tweede passie speciale bloembollen en we gaan daarmee ons achtste seizoen in. Bloembollen en vaste planten zijn dé gedroomde partners daar je de bloeiperiodes kan spreiden en ze tevens weinig plaats innemen. Denk maar aan vogelmelk tussen Hosta’s en Alliums tussen hoge grassen. Wie regelmatig een bezoekje brengt, zal hier zeker ontdekkingen doen die ideeën geven voor eigen tuin
.


foto kwekerij

Plantenbeurzen van meer dan één dag doen we nog steeds niet, bij gebrek aan tijd, vermeerderen van planten en de kwekerij netjes houden zijn nog steeds onze prioriteit. Meer en meer zie je webwinkels online en na lang overwegen hebben wij besloten om daar niet mee te beginnen, gezien het extra werk dat dit inhoudt. U kan evenwel een bestelling plaatsen met een mail (zie bestellingen), dan laten wij U per omgaande weten wat er wel en niet beschikbaar is.

Het vierde weekeinde van mei zaterdag 25 en zondag 26 mei 2013  zijn er zoals elk jaar opendeurdagen. Wij verwelkomen u met een drankje en een aangename babbel.